Scoatere din evidenta

În contextul scoaterii din evidență a unui automobil (vânzare auto) trebuie bifați următorii pași:

Pasul 01

Contactează reprezentatul Premium Înmatriculări pentru a stabili detaliile întocmirii facturii/contractului de vânzare-cumpărare.

Întrucât a fost modificat Codul Fiscal, conform acestuia va trebui obținut întâi certificatul fiscal și ulterior scos bunul din evidențele Direcției de Impozite și Taxe Locale teritoriale. Pentru a evita situația neplăcută de anulare a facturii și efectuarea a două drumuri la DITL teritorială trebuie întocmită factura fiscală/contractul de vânzare-cumpărare cu data în care reprezentatul Premium Înmatriculări se va prezenta la instituție în vederea scoaterii din evidență.

De asemenea, pentru a putea scoate din evidență bunul este necesar să aveți plătite impozitele pe imobile și autovehicule și eventualele amenzi.

Pasul 02

Reprezentatul Premium Înmatriculări vine la tine pentru a ridica documentele necesare și va demara procesul de scoatere din evidență. În cazul persoanelor fizice, este nevoie de o procură notarială. În cazul persoanelor juridice, sunt necesare împuterniciri și cereri semnate și ștampilate.

Pasul 03

După primirea documentelor, reprezentantul Premium Înmatriculări va merge la DITL teritorial pentru scoatere din evidență:

Depune documentele pentru obținerea unui certificat fiscal și pentru scoaterea din evidență:

  • Cerere pentru scoatere din evidență
  • Cerere pentru obținerea unui certificat fiscal (se obtine doar dacă este vânzare fără contract de vânzare-cumpărare model nou – link catre contract)
  • Copie CIV
  • Copie factură/Contract vânzare-cumpărare
  • Delegație/procură notarială + copie CI delegat/împuternicit
  • Copie CI/CUI proprietar

În 2 zile lucrătoare se va elibera decizia de plata – Plata acestei taxe se poate face CASH la ANAF (dacă plata este până în orele 12:00, se observă ziua lucrătoare următoare în baza de date a Serviciului Înmatriculări SPRPCIV București) sau prin OP (durează aproximativ 4 zile lucrătoare; se va putea confirma în baza de date a Serviciului Înmatriculări).

În cazul sectoarelor 1,2,3,5 se eliberează pe loc, la sectorul 4 și 6, în ziua următoare sau peste 2 zile lucrătoare.

Pasul 04

Un reprezentant Premium Înmatriculări va aduce toate documentele împreună cu scoaterea din evidență la o adresă specificată de tine, pe raza municipiului București și pentru încasarea serviciului de înmatriculare și taxele achitate (copie chitanțe și/sau originale – dacă este cazul).